Harcolj alvás közben is a COVID ellen – DreamLab app

Egész nap gyakorlaton vagy, tanulsz, vizsgázol, és még önkénteskedsz is a COVID miatt? Mégis úgy érzed, nem teszel eleget a világjárvány idején? Éjszaka is harcolnál a koronavírus-járvány ellen, de nem tudod, hogyan? Töltsd le a DreamLab alkalmazást és hagyd, hogy a telefonod dolgozzon helyetted. Az applikáció mobiltelefonok százezreinek a számítási kapacitásával erősebb, mint bármelyik szuperszámítógép és hónapokra rövidíti a több éves kutatásokat.

DreamLab icon.png

A DreamLab applikáció 2015 óta segíti az orvostudományt. Eredetileg a rák elleni kutatások támogatására hozták létre, jelenleg azonban kizárólag a COVID elleni harcra használják. Közösen fejlesztette a sydney-i Garvan Institute of Medical Research és a Vodafone Foundation. Segítségével a világon bárki hozzájárulhat a kutatásokhoz, ha van egy mobiltelefonja.

A DreamLab egy androidos telefonokra és iPhone-ra is letölthető alkalmazás. Úgy működik, hogy amint a telefont töltőre teszik, elindul, letölti a hihetetlen számítási kapacitást igénylő feladatok egy kicsiny darabját, megoldja, majd visszaküldi a kutatóknak. Egész pontosan annak a kutatócsoportnak, amelyet a felhasználó kiválaszt. Jelenleg az alapértelmezett választás a londoni Imperial College COVID-munkacsoportja, de lehet választani akár más, genetikai és onkológiai projektet közül is.

Egy mobiltelefon számítási kapacitása össze sem vethető a kutatásban használt szuperszámítógépekével. Ha azonban elég sok telefont kapcsolunk össze, az összteljesítmény meg is fogja haladni a szuperszámítógépekét. Az alkalmazás azt mondja, én vagyok a 961 616. ember, aki letöltötte. Ez már biztosan elég ahhoz, hogy jelentősen lerövidítsen egy nagy számítást igénylő feladatot.

Ez az első éjszaka termése

Ha szívesen beszállnál, nincs más dolgod, mint hogy letöltsd az alkalmazást a Play Store-ból vagy az App Store-ból és töltőre tedd a telefonodat. Az app adatforgalmat fog generálni, de ezt mobilhálózaton simán lehet korlátozni 0 és 500 MB között, ahogy tetszik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük