8+1 karácsonyi ajándék orvostanhallgatóknak

Mindjárt itt a karácsony, és itt az ideje ajándékot venni az orvostanhallgató családtagoknak, barátoknak karácsonyra. Mutatom, hogy szerintem mi a 8+1 legjobb karácsonyi ajándék orvostanhallgatóknak.

1. Plüssbaci

Plüssbaci

Ezeknek a kedves, puha sejteknek a láttán eldöntöttem, hogy ebolát szeretnék kapni karácsonyra. De lehet ajándékozni vörösvértestet, E. colit vagy éppen zsírsejtet is. Csak ne felejtsetek el plüss antibiotikumot is venni hozzá!

2. Műtős sapka

Műtői sapka
Műtői sapka

Az egyszínű orvosi egyenruhát sokan szeretik feldobni valami színes aprósággal. Azok fognak örülni neki, akik sokat járnak műtőbe vagy épp most készülnek a nyári sebészet gyakorlatra. Aki sokat fogja használni, sokat fog gondolni arra is, akitől kapta. És egy kicsit vidámabbá is teszi a gyakorlatokat. Ez a bálnás sapka például a tengerek hangulatát idézi meg a műtőben is.

3. Szerv alakú medál

Máj medál

Ha egy orvostanhallgatónak szív alakú medált vennél, miért ne vennél olyat, ami a szív tökéletes anatómiai mása? Sőt, ha már anatómia, akkor miért ne vennél olyat, ami a kedvenc szerve? Van egy közös sztoritok nefrológiáról? Vese alakú medál. Él-hal a hepatológiáért? Máj alakú medál. Traumatológus akar lenni? Bordakosár alakú medál. Sose hallod, amit mond? Cochlea alakú medál. Kedvence az urológia vagy a nőgyógyászat? Ööö… Akkor miért nem veszel neki inkább valami mást?

4. Orvosi papucs

Crocs szivárványszínekben pompázva

Egy szép és kényelmes orvosi papucs éveken át elkísérhet egy orvostanhallgatót a kórházi gyakorlatain. Nem mindegy tehát, hogy mit hord a lábán. A legmenőbbek manapság a könnyen tisztítható, jól szellőző, praktikus gumipapucsok, ezek közül is a legnépszerűbb a Crocs. De egyre gyakrabban látok klasszikus klumpákat is, amelyek tartósságuk és kényelmességük miatt újra kezdenek divatba jönni.

5. Orvosi ruha

Scrub

A szép cipőhöz szép ruha is jár. Lehet az fehér vagy színes, és lehet köpeny vagy alsó-felső munkaruha („scrub”) is. A lényeg, hogy tetsszen annak, aki kapja. Egyszerre szép és praktikus karácsonyi ajándék orvostanhallgatóknak.

6. Tankönyv

Tankönyv karácsonyra

A leghasznosabb ajándék, aminek minden orvostanhallgató örül. Ráadásul a Medicina Kiadó és a Semmelweis Kiadó is indít minden évben karácsonyi akciót. Persze könyvet nemcsak a két kiadó boltjaiban lehet venni (ahogy erről már korábban írtam), hanem meg kell nézni a használt könyvek piacát és más könyvesboltokat is.

7. Orvosi kütyük

Sztetoszkóp

A legjobb ajándék az, amire nagyon vágysz, de magadnak sohasem vennéd meg. Úgyhogy orvosi eszközökből is ilyet érdemes venni. Lehet ez egy prémium fonendoszkóp (az úgyis szinte mindenkinek kell hosszú éveken át), pulzoximéter, reflexkalapács, szemtükör, vérnyomásmérő vagy bármi, ami az orvostanhallgató kedvenc szakterületéhez illik.

8. Kézkrém

Erre nem számítottatok, igaz? Pedig a sok kézfertőtlenítő a gyakorlatokon megviseli a bőrt. Főleg azokét, akik először kezdik rendszeresen használni. Úgyhogy a kézkrém egy jó ajándék, főleg szerintem fiúknak. A lányok általában maguktól is tudják, hogy milyen hasznos tud lenni, a fiúk meg csak akkor kezdik el használni, ha kapnak egyet. Ez velem is pontosan így történt. A márka szinte mindegy, de ha már ajándék, javaslok egy menő zero waste környezetbarát kézápolót.

+1 BÁRMI

ami legalább karácsonykor feledteti a tanulást és az orvostanhallgatói lét minden búját-baját. Lehet ez utazás, belépő, játék, ruhadarab, a hobbijához szükséges eszköz, praktikus apróság, dekoratív holmi vagy épp közös élmény. Bármi, ami kifejezi, hogy mennyire szeretjük a kedves barátunkat, barátnőnket, testvérünket, aki mellesleg orvostanhallgató, de nem kell annak lennie az ünnepek alatt.

Boldog karácsonyt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük