COVID Webinar mindenkinek

A pécsi Általános Orvostudományi Kar Transzlációs Medicina Központja online COVID webinar kurzust indított. Az online kurzus célja, hogy érthetővé tegye a COVID járvánnyal kapcsolatos tudományos eredményeket az érdeklődő klinikusok, orvosok, orvostanhallgatók számára. Sokat foglalkoztunk már a vírussal, ezt a webinar sorozatot is jó szívvel tudjuk ajánlani. Az előadások interaktívak, szakmailag színvonalasak és könnyen érthetők. A koronavírusról szóló online kurzus minden héten csütörtökön kezdődik, bárki csatlakozhat.

A COVID webinar szakmai felelőse dr. Molnár Zsolt aneszteziológus, a Pécsi Tudományegyetem Transzlációs Medicina Intézetének professzora. Az Intézet létrehozott a COVID-dal foglalkozó munkacsoportot, az ő tevékenységük egy része az online tanfolyam. Tematikus előadásokat tartanak és eseteket mutatnak be, és persze lehetőség van közben kérdéseket is feltenni. A meghívott előadók a leginkább naprakész itthon és külföldön dolgozó magyar kutatók és orvosok.

Hogyan csatlakozhatok?

Az online COVID webinar minden csütörtökön este 18:00-kor kerül megrendezésre a Zoomon. A meeting aktuális heti linkjét a Transzlációs Medicina Intézet holnapján lehet elérni. A következőt május 21-én 18:00-kor tartják, ennek a Zoom linkje itt kattintható. Az sem baj, ha lemaradsz az élő adásról, mert minden csütörtöki webinar felkerül a YouTube-ra is. A legutóbbi itt az oldal tetején is megtekinthető.

Én még csak most kattantam rá. A legutóbbi webinart már élőben hallgattam, de elkezdtem az egészet az elejéről. Nagyon érthetők és élvezhetők az előadások még nekem is, pedig nem vagyok a szoros értelemben vett szakmabeli. Tisztábban látok a COVID betegséggel és járvánnyal kapcsolatban, mint valaha, és betekintést nyertem a legfrissebb tudományos eredményekbe is. Ha nem lenne ez a webinar, nem tudtam volna ilyen széles és pontos képet kapni a vírusról. Egyedül sem időm, sem kellő szakértelmem nem lenne az új közlemények feldolgozására.

Úgyhogy javaslom mindenkinek a csatlakozást. Aki teheti, nézze élőben, aki nem, az pedig kövesse utólag, YouTube-on. Az igazán elszántak pedig iratkozzanak fel a webinar levelezőlistájára, hogy időben értesüljenek mindenről. Sőt, csatlakozzanak a COVID online Fórumhoz keddenként.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük