Ruhafertőtlenítő öblítő a kórházi szennyesre

Neked is eleged van abból, hogy haza kell hordani a betegek között megfordult kórházi szennyest? Nem tudod, mit kezdj a köpenyeden talált kétes eredetű foltokkal? Én már sajnos befejeztem az egyetemet, mire rátaláltam a megoldásra, de nektek már nem kell tovább keresgélni. A megoldás a ruhafertőtlenítő öblítő.

Mosás
Mosás. Ryan McGuire / Pixabay

A legtöbb klinika sajnos nem biztosít megfelelő kórházi öltözéket orvostanhallgatók számára. Sőt a kezdő rezidensek sem kapnak egyből kórházi viseletet. Így a gyakorlatokon, aztán a munkában használt cuccokat kénytelenek vagyunk az otthoni holmival együtt mosni. Így minden héten be kell tölteni a mosógépbe az aktuális nosocomialis kórokozókat, ami nem túl higiénikus. A koliban mindig összeálltunk többen, és egy nagy közös mosással intéztük el a koszos, kórházban használt köpenyeket, de utána egyikünk sem akart a következő lenni a civil szennyesével. Otthon vagy albérletben meg főleg kérdéses, hogy ki és mijét mossa a fehér ruhák után.

Megoldás a ruhafertőtlenítő öblítő

Erre a kínos problémára találtam egy megoldást egy természeténél fogva rémunalmas kórházhigiéniai előadás végén. Ott ajánlották először az egyik ruhafertőtlenítő szert. Páran unottan bólogattak az általuk már ismert információra, de a többségünk ekkor találkozott először a megmentő csodaszerrel, a fertőtlenítő hatású textilöblítővel.

Olcsó és egyszerű

A ruhafertőtlenítő öblítők használata nagyon egyszerű. Csak annyi velük a teendő, hogy a meghatározott mennyiséget az öblítő helyére kell önteni a mosógépben. Antibakteriális hatóanyagaik elpusztítják a ruhákra tapadt kórokozókat. Hatásukat hideg és forró vízben egyaránt kifejtik, ráadásul a legtöbb alkalmas kézi mosásra, illetve a mosógép fertőtlenítésére is. Az áruk pedig teljesen vállalható, sőt még olcsóbbak is egy átlagos öblítőnél.

Sanytol öblítő
Sanytol öblítő

Én lassan egy éve használom nagy megelégedéssel az egyik ilyen ruhafertőtlenítő öblítőt (én a Sanytolt használom, de ez nem reklám, biztos jó a többi is). Megnyugtat a tudat, hogy tisztábbak lesznek tőle a kórházi ruháim. Hátrányát eddig nem tapasztaltam. A ruhákat nem károsítja, az illata pedig egy gyengébb öblítő illatának megfelelő. Jó szívvel ajánlom nektek is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük